Szemészeti iridológia


Vitaminok Mit jelentenek az írisz foltjai A szem íriszén lévő foltok élénk példa a csodálatos funkcionális kapcsolatra a testrészek között, amelyek első pillantásra nem kapcsolódnak egymáshoz.

A szem diagnózisának története

Kevés ember tudja, hogy ennek a szövetnek a színe és szerkezete nemcsak a szemgolyó öröklődő tulajdonságairól szól, hanem azokról a betegségekről is, amelyek jelenleg az emberekben léteznek, vagy a genetikai hajlam miatt a jövőben fejlődhetnek. Nehéz ezt hinni, de az úszó látás egyre inkább meggyőződnek a szervek, a belek, a tüdő, a máj és a vesék patológiáinak feltérképezéséről a szem irisának szemészeti iridológia megjelenésén.

Az orvostudományban van egy külön terület - iridológia, amely tanulmányozza az íriszt. Az iridológia, amelynek tárgya a szövet és a belső szervek állapota, az alternatív gyógyászat szemészeti iridológia tartozik. Az írisz anatómiája és fiziológiája Az szemészeti iridológia az ékszer elülső része, egy vagy más színnel festve.

Iridológia - az írisz diagnózisa.

Ezenkívül az iridológiát csak barna és kék árnyalatoknak tekintik. Ezeket a színeket a színes szerves anyag - a melanin pigment, mely a belső rétegben található, ahol az izomrostok is megtalálhatók. A felső réteg epitéliumból és véredényekből áll.

Az szemészeti iridológia felülete rendkívül bonyolult szerkezettel rendelkezik, amely minden egyes személy számára egyedi. Funkciójában a szem ezen része egyfajta nyílás, amely szabályozza az optikai rendszerbe belépő fény mennyiségét: a lencsét, az üvegtestet és a retinát.

hyperopia képekben szemészeti fórum

Alacsony fényben a belső réteg izomja körkörös sphincter megnyit egy lyukat - a diákot, amennyire csak lehetséges, úgy, hogy egy személy szemészeti iridológia a világ körül. Élénk fényben a szemészeti iridológia az átmérő maximálisan csökkenti a hígító izom miatthogy megakadályozza a fényérzékeny sejtek károsodását.

De ez nem a szemgolyó ezen részének egyetlen funkciója: A fény feleslegéből nemcsak a tanuló csökkentése, hanem a külső héj pigmentje is véd. Anatómiailag az írisz az üvegtesthez kapcsolódik, és segít a kívánt helyzetben történő rögzítésében.

Ő részt vesz az intraokuláris nyomás szabályozásában. A lumen átmérőjében bekövetkező változások a szálláshely biztosításával szemészeti iridológia - szemészeti iridológia a képesség, hogy jól látszanak mind a közeli, mind a távoli tárgyakat.

A vérerek bősége határozza meg a szemészeti iridológia táplálkozásában való részvételét és termoregulációját.

Hátsó pigment hám Fejlődés A stroma és az elülső határáig réteget az írisz származó idegtaréjés mögötte a stroma a szivárványhártya, a záróizom pupilla és a tágító pupilla izmok, valamint az írisz epithelium fejlődnek optikai csésze velőcső.

Szemszín: normák és eltérések A gyermek kék szemészeti iridológia születik, mivel az íriszében kevés melanin van. A kék szem színe recesszív tulajdonság, azaz a barna szem genomja elnyomja. Ha mindkét szülőnek kék szeme van, akkor a gyermek hasonló árnyalatú lesz.

Miért jelennek meg az életkori foltok a szemek alatt?

Ha a szülőknek barna szemük van, ez nem jelenti azt, hogy nem rendelkeznek kék szemgénnel - egyszerűen elnyomhatja a barna szemgén, de ez leszármazottaiban nyilvánul meg. Ha az anya vagy apa örökölte a nyúlszínű írisz gént, a gyermek szemészeti iridológia a harmadik vagy negyedik hónapban barna szeművé válik, amikor elegendő mennyiségű melanin halmozódik fel a testében.

De idővel az árnyék megváltozhat. A legtöbb ember a földön barna szemű. A tudósok szerint a távoli őseink egyáltalán nem rendelkeztek semmilyen más szemmel. Különböző színek jelentek meg az emberiség bolygón való elterjedése és különböző körülmények között élve. Egyértelmű minta van: a forró éghajlattal rendelkező országok őslakos népessége, ahol sok napsugárzás éri a föld felszínét, barna szemű.

A hó nagy fényvisszaverő képességgel rendelkezik, így az állandó hófedéssel rendelkező országok népei is barna szeműek.

Iridológia - hamis pillantás az egészségre

Olyan területeken, ahol a természetes fény sokkal alacsonyabb, több kék szemű ember lesz. Az iridológia szerint minden más árnyalat, beleértve a zöld színt is, nem normális.

Ez nem jelenti szemészeti iridológia, hogy egy zöld szemű személy halandó veszélyben van, de valószínű, hogy hajlamos a belső szervek bizonyos betegségeire.

Sietj el ijesztő találgatással, nem érdemes. Foltok és jelentésük Az írisz nagyon heterogén színt mutat, és ez a heterogenitás különböző embereknél eltérő. A szem festett szemészeti iridológia külső szélén fényes sáv van - ebben a helyen a pigmentréteg a külső epitéliumot veszi körül, és a felszínre kerül. Az írisz középső részén különböző sugarak, körök, kristályok, zárványok lehetnek, amelyek teljesen eltérő árnyalattal rendelkezhetnek, vagy teljesen színtelenek melaninmentesek.

Ezek a különböző formák és pozíciók foltjai érdeklik iridodiagnosti: még speciális térképeket is létrehoztak, amelyek alapján meg lehet ítélni, hogy melyik konkrét szerv veszélyezteti szemészeti iridológia betegséget. Az iridodiagnózis sajátosságainak megértése rendkívül nehéz, valamint egy igazi tapasztalt iridodiagnosta szakemberrel való találkozás.

Irisz-elemzés - amit a szemek jeleznek

Az általános fejlesztés azonban megismerheti a kommunikációs írisz foltok alapszínét, színét és rendellenességeit az emberi testben. Az írisz sugárirányú területekre oszlik: A belső gyűrű funkcionálisan kapcsolódik a gyomor-bél traktushoz. A középső gyűrű a hasüreg, az epehólyag, a hasnyálmirigy, az agyalapi szemészeti iridológia, a mellékvese, az autonóm idegrendszer és az izom- és izomrendszer működését jelezheti. A külső gyűrű a máj, a lép, a nyirok, a bőr, a légzőszervek, a végbélnyílás, a húgycső és a nemi szervek Apec látás eszköz rendellenességek jeleit mutathatja.

Mivel a balszem állapotát a test bal oldalán található szerveken ítéljük szemészeti iridológia, hasonlóan a jobb szemhez: a jobb oldalért felelős. Most írja le részletesebben a betegség lehetséges jeleit az írisz egészének vagy részeinek színének megváltoztatásával: A zöld szem a májbetegség jele lehet. A színtelen, nem pigmentált foltok megjelenése a szervezet belső környezetében a szemészeti iridológia növekedését és a betegségek, szemészeti iridológia az ízületi gyulladás, asztma, reuma, peptikus fekély kialakulásának valószínűségét jelzi.

A sötét foltok megjelenése az idegrendszeri vagy emésztőrendszer problémáit jelzi.

Kora foltok az íriszben

Ez azt jelenti, hogy az ember valószínűleg idegrendszeri vagy epehólyag-gyulladást, gastroenteritist és gyakori székrekedést fog kifejlődni. A vastagbél problémáit világos radiális sugárzás jelzi. A félkör alakú vagy kör alakú vonások képesek egy személy titkos élményeit és stresszállapotát adni.

A pigmentált réteg körüli homályos sötétség jelzi a vérsejtek képződésének megsértését, a bőrgyulladás és az ekcéma jelenlétét. Az allergiában szenvedőknél az írisz melletti sklera területeken pontokat figyeltek meg. Festés besorolása Az iridológia fejlődésének folyamatában kísérleteket tettek a foltok rendszerezésére és osztályozására tulajdonságaik szerint.

szemészeti iridológia milyen távolság van az asztalhoz látás vizsgálatakor?

Különösen R. Burdiol foglalkozott ezzel a kérdéssel. Három változási csoportot azonosított: Két fejlődési fokú mérgező foltok - feltörekvő és érett. Nagy területet foglalnak el, a tanulótól a pigmentréteg széléig, és jelzik a szervezet múltba vagy jelenbe történő átvitelét.

szemészeti iridológia

Ezenkívül még újszülötteknél is észrevehetőek, ami azt jelzi, hogy a terhességi toxinok az anya terhessége alatt átjutnak. Egy másik ok a májelégtelenség a baba új születés utáni új körülményekhez való alkalmazkodása során.

Íriszdiagnosztikai vizsgálat | SalusVita céges egészségszűrések | Salus Vita Kft.

Felnőtteknél az ilyen foltok akkor jelennek meg, amikor a máj terhelése vagy a vizelési problémák jelentkeznek. A pigment foltok kerekek, melanin pigment szemcsékkel.

Feltételezhető, hogy kapcsolat van a rendellenességek széles skálájával - gyulladásos, traumatikus, mérgezési állapotokkal. Szemészeti iridológia iridológiát megbízhatóbbnak tekintik, csak más kapcsolódó tünetekkel együtt.

Ezek a foltok színükben és alakjukban rendkívül változatosak, ezért szemészeti iridológia nagyon ellentmondásos és összetett. De az egyik leghíresebb az R. Maradék foltok - kicsi, enyhén pigmentált, lekerekített, világos határokkal. Jelentőségük a patológia lokalizációjában rejlik helyüktől függően meghatározzák a beteg szervetde jelzik a kóros folyamat befejeződését.

Íriszdiagnosztika

Ezen helyek iridológiájában különböző értelmezések és osztályozások szemészeti iridológia léteznek. Egyes szakértők a foltok és szabálytalanságok megjelenését is társítják a parazita betegségek jelenlétéhez, és úgy vélik, hogy az ilyen hibák lokalizálásával fertőzött szervet lehet azonosítani. Az ilyen következtetések azonban ellentmondásosak, és nemcsak minden orvos elfogadja, de nem minden iridodiagnosti.

Egyrészt a megbízható tudományos bizonyítékok hiánya, másrészt a tapasztalt iridodiagnosztikai szakemberek hiánya azt a tényt eredményezi, hogy az iridológia még mindig nem ismeri fel az orvosokat és a betegeket. A nem hagyományos orvoslásban azonban módszereit szemészeti iridológia megközelítéseit gyakran a gyakorlatban is megerősítik, így ez a felderítetlen tudományterület még mindig felismerhető és fejleszthető a jövőben.

Mindenesetre, ha egy személy saját szemében olvassa el a szervekkel kapcsolatos problémákat, ne essen pánikba, csak további kutatási módszerek segítségével kell ellenőrizni ezt az információt. Néha a szem környékén jelentkeznek. A leggyakoribb pigmentképződés a szemen nevi. Ezzel a szavakkal a bőrgyógyászok olyan mólokra vagy születési jelekre utalnak, amelyeket megszoktak, és amelyeket a melanocita sejtek klaszterei hoznak létre.

A melanociták melanin pigmentet termelnek, amely sötét árnyalatú foltokat fest. Ezért sárga, barna, szürke vagy ezek kombinációi képződnek.

  • Hirtelen látásvesztés retina erek
  • Látás helyreállítása népi gyógyszerekkel
  • Miért jelennek meg az életkori foltok a szemek alatt?
  • Előzmények[ szerkesztés ] A szem vizsgálata régóta az egészségi állapot megállapításának része.
  • Szemek, rendellenességek és minden jogorvoslat

Általában a melanociták diszpergálódnak más sejtek között, és külön-külön észrevehetetlenek, de ha csoportokat alkotnak, akkor egy színes nevus alakul ki.

A nevus a látható, átlátszó szemhéjban rövidlátás orvosi lencsék - a kötőhártyán, a szemhéj színezett részén, az íriszen, vagy a szemgolyó belsejében lévő choroidon choroidaztán "choroidal nevus" -nak nevezik.

Az íriszdiagnosztika vagy más néven iridológia nem mai tudomány, hiszen a gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza. Orvostörténészek szerint már az ősi egyiptomiak is alkalmazták a gyógyításban, és Hippokratésznál is találunk utalást a szivárványhártyán keletkező elváltozások jelentőségére.

A kötőhártyán és az íriszen levő Nevi szabad szemmel látható, és a koroidon csak szemészeti vizsgálat során észlelhető. Nagyon kicsi foltok is megjelenhetnek az íriszen - úgynevezett szeplőkön - ezek kis és felületi fekvésű pigment foltok, amelyeket szintén melanociták alkotnak.