Szemüveg modell


Milyen a jó napszemüveg? Csuth Ágnes, családorvos A napszemüvegek viselése manapság nagy divat. Vásárláskor azonban ne csak az esztétikai szempontokat vegyük figyelembe, hanem azt is, mennyire szűri meg a napszemüveg a szemünkre is káros UV fényt.

A történet az as években kezdődött, amikor a szemüveg modell fejlődésnek hála a katonai repülőgépek a korábbinál is magasabbra tudtak emelkedni — ez a változás viszont a megszokottól szemüveg modell látási viszonyokat eredményezett a pilóták számára. A Nap ragyogása, a felhők feletti magasságokban repülés okozta émelygés és hányinger a pilóták körében azonnali megoldást igényelt.

Tom Cruise a Top Gun-ban. Ezzel egy időben született meg a világ mára legismertebb napszemüvegmárkája, a Ray-Ban.

Sechenov nevű szemészeti klinika

A Ray-Ban gyár pedig ettől kezdve gőzerővel működött: évről évre új fejlesztésekkel jelentkeztek, folyamatosan szélesítve a szemüveg modell, és ezzel együtt a célcsoportot is. Ezt a modellt a két lencse között az orrnyeregnél elhelyezett kis cigarettatartó tette híressé, mely már kifejezetten a vadászok számára jelentett kényelmi funkciót: így ugyanis a vadászat közben sem kellett nélkülözniük kedvenc cigarettájukat.

Afelől persze vannak kétségeink, mennyire elégítette ki a szemüveg ezt szemüveg modell funkciót, de az biztos, hogy a modell hamar népszerű lett, a nem sokkal később megjelent Outdoorsman pedig már a vadászok és halászok számára is kényelmes megoldást nyújtott.

szemüveg modell távoli látás veleszületett

MacArthur tábornok a Csendes-óceáni hadszíntéren a II. Ezek után nem meglepő, hogy az első fickó, akinek köszönhetően beindult a Ray-Ban nemzetközi karrierje, Douglas MacArthur tábornok volt.

szemüveg modell

Őt kapták ugyanis először lencsevégre a sajtófotósok, amikor repülőgépével a Fülöp-szigeteken landolt. A háború után Hollywood is ráharapott az új hóbortra: míg a pilóták szemüveg modell napfény, a celebek a lesifotósok elől bújtak a stílusos uniszex keretek mögé.

A mozi mellett a zenei világ nagy stílusikonjainak is kedvelt kiegészítője lett a Ray-Ban : Bob Dylant például ritkán lehetett a Wayfarer szemüvege nélkül látni, melynek sötét lencséje egybeforrt a zenészlegenda nonkonformista megjelenésével.

szemüveg modell Töltse le urmai szemészeti eszközöket

Dustin Hoffman a Lenny című filmben, Ugyan az es évek végén beköszöntött diszkókorszak feltűnő, szemüveg modell és csillogó divatirányzata nem kedvezett a Ray-Ban hírnevének — egy időre dizájner darabok vették át az uralmat a napszemüvegek piacán —, a márka nem tűnt el.

Folytatódtak a fejlesztések, és rövidesen egy új modellel jelentkeztek, kifejezetten hegymászók számára, közben pedig a napszemüvegek mellett beléptek a dioptriás szemüvegek piacára is.

S Air Force pilótái az újabb repülőgépeknek köszönhetően egyre nagyobb távolságokat voltak képesek megtenni. Az erős napsugárzás miatt egyre többször panaszkodtak a pilóták fejfájására és hányingerre is. Hosszú ideig tartó kísérletek után, sikerült olyan napszemüveg lencsét létrehozni, amely kiszűri a vakító sugarakat homályos látás nélkül. A bemutatott modell messze felülmúlta az USA Légierejének elvárásait a követelmények tekintetében, így nagy népszerűségnek örvendett az amerikai katonák körében.

Mindkét esetben nem sokkal a film megjelenése után az eladások negyven-ötven százalékkal ugrottak meg. A Ray-Ban mára igazi státuszszimbólum, melynek legnagyobb értéke talán éppen abban rejlik, hogy nem hivalkodóan, hanem az egyéniséghez igazodva mutatja meg viselője stílusát. Ismét egy magazin azoknak, szemüveg modell szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken szemüveg modell a magazint.

szemüveg modell konzultáció gyermekgyógyászattal

Bejegyzés navigáció.