Szemészeti villámlás


Ha fényvillanásokat lát a szeme előtt, főleg akkor ha fekete úszkáló foltok kísérik, mindenképpen forduljon orvoshoz vele.

A villámlás megszelidítése

Ez általában valamilyen bevérzésnek a jele, ami ideghártya szakadásra vagy ideghártya leválásra utalhat. Részlet a Néhány napja szombaton, hát szemészeti villámlás nem tudom pontosan melyik szombat, a bal szeme, tehát az egyik szeme, szemén kívül felülről lefelé fényvillanásokat látott, majd egy fekete szál jelent meg a szeme előtt.

Diagnosztikai elemzés. Ha a villám villog a szemben, tanulmányokat kell végezni a retina állapotának felmérésére.

Ez úszkált, majd utána ez szétterjedt és ez a fekete szálak után látta a villanást. Kérdezi, hogy mi a teendő?

Villám okozása a szemben.

Hogyha fényvillanásokat látunk, pláne, hogyha ilyen úszkáló feketefoltokkal, akkor feltétlenül meg kell mutatni szemész szakorvosnak a szemünket, ugyanis a hirtelen megjelenő fekete dolgok, amik utána egy kicsit szétoszlanak, ezek általában bevérzésnek a jelei.

Tehát valami bevérzés támadhat a szemészeti villámlás belsejében, aminek az oka leggyakrabban hát, hogyha valaki cukorbeteg, akkor a cukorbetegség, de sajnos általában az ideghártya szakadás, ami ideghártya szakadás ideghártya leválást okozhat.

Tehát ilyen esetben szemészeti villámlás pupillatágításban alaposan meg kell vizsgálni szemészeti villámlás szemfeneket és ezt csak szemész szakorvosnál lehet elvégezni ezt a vizsgálatot.

szemészeti villámlás

Tehát én azt javaslom, hogyha ez nem múlt el teljesen, de ha el is múlt, akkor is érdemes elmenni. Megnézni, hogy mi történt.

szemészeti villámlás a gyermek látása 0 7

Ugyanis, hogyha az ideghártya szakadást időben észleljük és még nincs ideghártya leválás, akkor simán lézerrel meg tudjuk gyógyítani. A szakadás területét körbeégetjük lézerrel.

szemészeti villámlás látáshigiénés alapvető szabályok

Ezen a területen az ideghártya hozzánő a mögötte levő érhártyához és így az ideghártya leválás nem tud kialakulni, mert ha már kialakult az ideghártya leválás, akkor mindenképpen komoly műtétet igényel a dolog, mert az ideghártyát valahogy vissza kell tenni az alapjára, hogy meg tudjuk lézerezni.

Tehát mindenképpen azt javaslom, minél hamarabb el kell menni szemész szakorvoshoz.