Szemészeti kurzusok, Ezek is érdekelhetik


Az előadások diái a Klinika honlapjára feltöltésre kerülnek. Jegyzet Dr.

Kapcsolódó szakmák

Kovács Bálint szerk. Előadások 1.

Bevezetés a szemészetbe. A szem, mint optikai rendszer. Biró Zsolt 2. A látószerv funkcionális anatómiája. Szemészeti vizsgálómódszerek. A szemhéjak és könnyszervek betegségei.

Dr. Makra Zita

Varsányi László Balázs 3. A szemlencse betegségei. Biró Zsolt 4.

szemészeti kurzusok szemész otthoni hívás

A kötőhártya, cornea és uvea betegségei. Horváth Zoltánné Dr. Szabó Ilona 5.

Dr. Bausz Mária - Szakmai önéletrajz

Vitreoretinális betegségek. Szomorné Dr. Szijártó Zsuzsanna 6. Perifériás és centrális retina degenerációk és dystrophiák - Szemészeti kurzusok. Varsányi László Balázs 7.

Általános betegségek szemészeti tünetei. Tóthné Dr. Vékási Mária Judit 8.

Myopia Kontroll Kurzus

Varsányi László Balázs 9. Intraocularis daganatok. Leukocoria differenciál diagnosztikája - Dr. Szabó Ilona Gyermekszemészet I. Veleszületett elváltozások, a csecsemő és gyermekkori látásvesztés okai - Dr.

Szemész | V. kerület | Dr. Gyöngyösi Péter | Ophthalmologist

Szapáryné Dr. Gaál Valéria Gyermekszemészet II. Amblyopia és strabizmus - Halasné dr. Pusztai Ágota A neurológiai betegségek szemészeti tünetei. Orbita betegségek.

bioritmus látás 2–6 éves gyermekek látása

Szemészeti traumatológia - Dr. Biró Zsolt A vakság és vezető okai.

hajduszoboszlohfe.hu: Szemészeti Tanszék

A szembetegségek gondozása, a gyakorló orvos szemészeti kurzusok. A szembetegek rehabilitációja. Biró Zsolt Gyakorlatok 1.

látás helyreállítási történetek látásra jó étel

A szembetegek vizsgálata I. Kórtörténet, funkcionális vizsgáló módszerek: látásélesség, szemészeti kurzusok, pupillareakciók, szemmozgások. A szembetegek vizsgálata II. Morfológiai vizsgálati módszerek: megtekintés, réslámpás vizsgálat, szemtükrözés, tonometria, felső szemhéj kifordítása, a cornea fluorescein festése. A szembetegek vizsgálata III.

Lábléc elemek menü

A szemhéj és könnyszervek betegségei 6. A szemhéj és könnyszervek betegségei 7. Piros szem és vizsgálata. Kötőhártya, szaruhártya, ínhártya megbetegedése. Elkülönítő kórisme és jelentősége.

Family Center | News

Elkülönítő kórisme és jelentősége 9. Cataracta, tünettan, alapvető vizsgálatok, a leletek értelmezése, therápia. Glaucoma, tünettan, alapvető vizsgálatok, a leletek értelmezése, therápia.

mint a biológia szempontjából hogyan lehet a látást megőrizni a korai életkor óta

Vitreoretinális betegségek, vitreoretinális betegségek ablabio retinae: tünettan, diagnózis, therápia Időskori szemelváltozások és jelentőségük.

Korhoz kötött maculadegeneráció AMD tünettana, vizsgálata, kezelése Diabetes mellitus, arteriosclerosis, hypertonia, pajzsmirigybetegségek Intraoculáris daganatok. Gyermekkori szembetegségek. Gyermekkori szembetegségek I. Amblyopia és strabizmus. Veleszületett elváltozások.

Fejléc menü

Fertőző betegségek, gyermekkori cataracták, uveitisek és glaucoma. Retinoblastoma tünettana. Látáscsökkenés csecsemő és gyermekkorban. Neuroophthalmológia papillazavarok, szemmozgások zavarai, vizsgálata. Látóideg betegségek tünettana, vizsgálata és kezelése Szemészeti traumatológia.