Szemészeti gyűjtemények


szemészeti gyűjtemények látásra

A kiállítás a Hegyvidék egykori egészségügyi múltját mutatja be különböző kórházain, klinikáin, szanatóriumain és a további egészségügyi intézményein keresztül. A Hegyvidéket már szemészeti gyűjtemények Megismerkedhetünk a múltbéli egészségügyi ellátással, a kórházak és szanatóriumok életével azok XIX — XX.

mi a oka annak, hogy a látás levezette, hogyan kell kezelni

Tárlókban neves orvosok, sebészeti, szemészeti, belgyógyászati és nőgyógyászati műszereit tekinthetik meg a látogatók, amelyeket több neves Intézményből kölcsönözték a kiállításra. Katona József gyűjtő jóvoltából, de a Kresz Géza Mentőmúzeumból és Németh József gyűjtőtől is található 5 db régi korabeli makett mentőautó és egy os lovas mentőjármű is.

milyen gyakorlatok javítják a látást a myopia korrekciója gyermekeknél

Sőt a mentőzés történetéhez tartozik az szemészeti gyűjtemények, hogy látható Dr. Lengyel Árpád mentőorvos rendkívül értékes hagyatékának is egy két darabja, aki az elsüllyedt Titanic túlélőit megmentő RMS Carpathia magyar óceánjárón dolgozott.

Magyar Szabványügyi Testület

Ő irányította a Titanic utasainak mentését és biztosította a több mint túlélő első ellátását és felügyeletét, nem mellesleg később Budán praktizált, így kapcsolódik a Hegyvidékhez. A kiállításon számos hatalmas fotót láthatunk, mind a tablókon mind az eltolható könyvespolcokon.

szemüveg a látás javításához a látószerv vizsgálati módszere

A kiállítás január végéig lesz látogatható. Fotó Galéria.

szemészeti gyűjtemények