Röntgen látás. Röntgenlátásra képes a OnePlus 8 Pro kamerája - NapiDroid


  1. Röntgen látás, 3. szem vagy micsoda ez? | CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma
  2. A koponyadaganatok alapja - rákkezelés - ProCure protonterápia
  3. Visszaállhat-e a myopia

A siketeknek szuper képességeik vannak! Amikor a szuperre gondolunk, akkor egy S betűvel a mellkasán röpködő férfi jut az eszünkbe, és nem a röntgenlátás. Marlee Matlin átlát a falakon?

Pro Rövidlátás és távollátás

Ám valószínűleg jobban lát, mint azok, akik jól hallanak. Azok az emberek, akiknek normális a hallásuk, ha egy óralapon a est nézik, akkor a est és a 2-est látják.

Ám a születése óta siket személyek a 9-est és a 3-ast is látják, állítja Stephen Lomber, a Western Ontario University professzora.

gyógyítás ajándéka

Eddig a tudósok képtelen voltak magyarázatot találni arra, röntgen látás mindez hogyan lehetséges. Ám egy nemrég publikált cikk szerint Lomber és csapata rájött, hogy a siketen született személyek, illetve azok, akik életük elején elvesztették a hallásukat, kevesebbet használják agyuk egyik, auditory cortex nevű részét.

röntgen látás szemüvegek és számítógép

A szürkeállomány ezen része hang feldolgozására való. Macskákon végeztek teszteket — egyesek siketen születtek, egyeseknek teljes volt a hallásuk —majd a teszteket siket emberekkel végzett interjúkkal igazolták.

röntgen látás

A kutatók LED-ekkel mérték és hasonlították össze a macskák periférikus látását és mozgásérzékelését. A csapat a felfedezéseket a siket macskák auditory cortexeinek ingerésével majd elzárásával ellenőrizte.

szemészeti betegségek szédülés szemészeti műtőasztal

Az röntgen látás után minden addigi különleges képesség eltűnt. Az agynak köszönhető, hogy a siket embereknek kifinomultabb a tapintásuk és a szaglásuk is, alkotta meg emléletét Lomber. Ha szemészeti fejlesztés tudja a hangokkal kapcsolatban használni, röntgen látás valami mással fogja.

szemész Kostina utca gyomorfekély gyanúja rákos

Neked is van valamilyen különleges képességed? Oszd meg velünk kommentben!