Otthoni látásteszt


Érzékszerveink közül a szemünk az a szerv, ami a környezetünkből származó információk százalékát szolgáltatja.

otthoni látásteszt töltse le a könyv szemészeti diagramjait és táblázatait

Milyenek lennének mindennapjaink, ha nem látnánk a bennünket körülvevő embereket, tárgyakat? Hogyan tudnánk biztonságosan közlekedni, ha látásunk homályos lenne, hogyan tudna életmentő műtétet végezni a sebész otthoni látásteszt, ha nem látná tisztán, hogy hol és meddig végezhet bemetszést?

otthoni látásteszt a szembetegségek látáskezelésének helyreállítása

Látásunk egy éveken át tartó tanulási folyamaton alapul, melynek során a csecsemőkorban látott foltok képpé válnak. Akkor ér bennünket meglepetés, amikor mindennapjaink folyamán ezek a hibásan rögzült emlékképek nem teszik lehetővé számunkra bizonyos tevékenységek zökkenőmentes végzését, rádöbbenünk arra, hogy rosszul látunk, esetleg szemüveget kellene viselnünk.

látási rendellenességek asztal az emberek látványát

Ellenőrizze otthoni látásteszt látását! Természetesen ez csak a programok gyengén látó virágért elégíti ki, amennyiben már jelentkeztek tünetek, melyek a szemmel kapcsolatos problémára utalnak pl.

Jellemezze az életkori sajátosságokat az egyes életkori szakaszokban! Mutassa be a. Ingyenes online szemvizsgálat - Ha már úgyis egész nap a gép előtt ülsz, az internetnek köszönhetően, ma már otthon is tudod előtesztelni.

Többnyire minden lakásban van egy falinaptár, ezt fogjuk felhasználni. Az egészséges szemű embereknek, objektív mérési eredmények alapján, egy jól meghatározott távolságból el kell tudniuk olvasni egy bizonyos méretű szöveget vagy számsort.

A betű méretét mm-ben szorozzuk meg 0,el, ezáltal megkapjuk a távolságot méterben.

szemészeti könyv ingyenesen letölthető

A megvilágítás legyen megfelelő, és jó, ha az írás és a háttér eléggé kontrasztos lehetőleg fehér alapon fekete betű, vagy fordítva. Próbálja meg mindkét szemét külön-külön is, letakarva a másikat nem behúnyva, mert az befolyásolhatja a másik szem látását.

Most jön egy, lássuk ez hanyas: 3 vagy 9-es, még nem látszik tisztán.

otthoni látásteszt Sheba Szemészeti Klinika

A többi várakozó már gyülekezik a járda szélén, akár készülnek a felszálláshoz, de Ön még mindig bizonytalan, vajon ez az Ön busza? A busz már csak 10 méterre van, és csak akkor látja, hogy erre kell felszállnia. Az utastársai korábban le tudták olvasni a busz számát, Ön nem.

otthoni látásteszt

Várjuk szeretettel! A normális olvasó távolság 40 cm. Ugyanebben a szitúációban, az Önök előtt haladó autók rendszámtábláját is le lehet olvasni teszt gyanánt. Számtalan példát lehetne még írni, de ezekből észre lehet venni, ha probléma van.

Ne csak magát tesztelje! Családját és barátait is figyelmeztesse, amenyiben észreveszi, hogy látás-problémájuk van.

Majd takard el a másik szemed, és ismételd meg. Akkor van gond a látásoddal, ha az O-t élesebben vagy feketébbnek látod a piros és a zöld szín esetében is. Általában, ha a piros részen feketébb vagy élesebb az O, akkor lehetséges, hogy rövidlátó vagy.