Mobiltelefon látásromlása. Így védekezz a kék fény káros hatásai ellen! | Igényesféhajduszoboszlohfe.hu online férfi életmód magazin


mobiltelefon látásromlása

Az amerikai Toledói Egyetemen végzett lézeres látáskorrekció chebaksary-ben megerősítette, hogy a digitális eszközök kék fényének folyamatosan kitett szem fényérzékeny sejtjeiben olyan molekulák keletkezhetnek, amelyek ötven-hatvan éves kor felett sorvadásos betegséget, makuladegenerációt okozhatnak.

Fotó: Shutterstock Az Egyesült Államokban a látásvesztés fő okai között szerepel a makuladegenerációamely nem vezet teljes megvakuláshoz, ám olyan károsodás, amely megnehezíti a mindennapi életet.

áruház szempontjából

A kutatók évek óta arra figyelmeztetnekhogy a digitális kijelzők kék fénye hozzájárulhat a makuladegeneráció kialakulásához. Kísérleteink megmagyarázzák, hogyan zajlik ez a folyamat, és reméljük, hogy ez olyan terápiák, például új típusú szemcseppek kifejlesztéséhez mobiltelefon látásromlása, amelyek lelassítják a makuladegenerációt" — mondta el Ajith Karunarathne, az egyetem kémia és biokémia tanszékének adjunktusa.

képzés a szem látására javítsa a látást, ha 3

A Scientific Reports tudományos lap aktuális számában mobiltelefon látásromlása tanulmányban olvasható, hogy a makuladegenerációt a fényreceptorok, a fényérzékeny sejtek pusztulása okozza.

A fotoreceptor sejtek működéséhez retinál nevű molekulákra van szükség, amelyek érzékelik a fényt, jelzik az agynak, s ezáltal leszünk képesek látni.

mobiltelefon látásromlása

Amikor kék mobiltelefon látásromlása tették ki őket, ezek a sejtek is elpusztultak. Önmagában sem a kék fény, sem a retinál nincs ilyen hatással a sejtekre, csak a kettő kombinációja.

mobiltelefon látásromlása látás esik

A kutatók szerint az alfa-tokoferol mobiltelefon látásromlása nevű természetes antioxidáns megállítja a sejtpusztulást, azonban idősebb korban, vagy ha az immunrendszer nem működik megfelelően, az ember nem képes felvenni a harcot a retinál és a kék fény kombinációja ellen.

A kék fény elleni védelemre a kutatók azt tanácsolják, hogy a felhasználók viseljenek UV- és kékfény-szűrős szemüveget, sötétben pedig ne használják az okostelefonjukat vagy tabletjüket, vagy használjanak olyan appokatamik segítenek a kék fény szintjének csökkentésében újabb telefonokon már külön beállítási lehetőség is van erre.