Látásteszt poszterek. Kéz, noha, nagyítóüveg, és, látás teszt, diagram, elszigetelt, white, háttér


látásteszt poszterek teljes látás-helyreállítási tapasztalat emberek tanácsai

Digital Trends Nincs semmiféle konkrét bizonyíték a virtuálisvalóság-sisak káros hatására. A gyerekek fejlődnek, és a felnőttkort elérve lelassul a fejlődés. Amikor jelentős fejlődésen mennek keresztül, biztonságos azt tanácsolni, hogy ne használják a VR-t.

látásteszt poszterek rövidlátás

A gyártók óvatossága sem meglepő. Nem ismerjük a viszonylag új virtuális valóság hosszútávú hatásait. Arra viszont van hiteles bizonyíték, különösen gyerekek esetében, hogy ha túl közelről néznek valamit, például mobiltelefont, vagy könyvet olvasnak, lelassul a szem, és rövidlátók lesznek.

látássérültség vakság atlasz látószerv normál anatómiája

Hasonlítsunk össze VR-headsetet és okostelefont használó gyerekeket. Az okostelefont nagyon közel viszik magukhoz, szemük egész közelről fókuszál rá.

látásélesség-vizsgálati távolság városi szemészeti központ

Azt gondolhatnánk, hogy a VR-ben látásteszt poszterek történik, mert az ottani kép is közel látásjavítás a szemhez. Csakhogy a headsetek optikáját úgy állították be, hogy látásteszt poszterek jöjjön a stimuláló hatás, azaz a szemnek meglehetősen messziről kell a képre összpontosítania. A gyártóknak látásteszteket kellene kidolgozniuk és beépíteniük a rendszerbe, hogy a felhasználók észleljék, akadnak-e gondjaik, vagy sem, és ha igen, kérjék ki egy szemész szakvéleményét.

a látás fogalma

Amikor mozgatjuk a fejünket, frissül a kép, és úgy néz ki, mintha állandó része lenne a világnak. Ha nem frissül, késleltetés történik,és  a kép pontatlanul mozdul el, amitől a «mozgásbetegségre» érzékeny személyek émelyeghetnek, fájhat a fejük.

látásteszt poszterek