Legjobb látnivalók


Kevés olyan város van mint Szöulahol a hagyományok és a modernitás ennyire tökéletes elegyével találkozhatunk, de talán épp ennek is köszönhetően vált a világ egyik leglélegzetelállítóbb úti céljává.

Szöulban pompásan megférnek egymás mellett az olyan kortárs csodák, mint amilyen az N Seoul Towerilletve a Namdemun piachoz hasonló régi piacok, továbbá az egyedi Inszadong.

Ennek a szinergiának köszönhetően az utazók szinte átgyalogolhatnak a történelmen. Némelyik szöuli látnivaló mind a múltat, mind pedig a jelent életre kelti számunkra. Legjobb látnivalók alábbiakban összegyűjtöttünk 8 szöuli látványosságot, hogy a legtöbbet hozhassuk ki utazásunkból. Pukcshon hanokfalu A Pukcshon hankofaluban Bukchon egyedülálló lehetőségünk nyílik bepillantani Szöul évszázadokkal korábban élt lakosainak életébe.

Közép-Dunántúli kirándulóhelyek

Nagyjából hagyományos koreai ház, vagyis hanok található ebben a szűk utcás faluban, amelynek történelme legalább évre, az úgynevezett Csoszon-korba nyúlik vissza. A Pukcshon hanokfalu a legjobb látnivalók Kjongbokkung és Cshangdokkung paloták között helyezkedik el, ez a környezet pedig még tovább emeli a hely történelmi hangulatát.

Bár a Pukcshon hanokfalu egy történelmi látványosság, ez nem jelenti azt, hogy a jelen nem képviselteti magát itt. Számos hanokban találhatunk kávézókat és teaházakat, illetve múzeumokat, többek között a Szöuli Történeti Múzeumot is. A falu közelében fekvő városrészekben, mint amilyen Inszadonghagyományos koreai piacok is fellelhetőek.

A Pukcshon hanokfalu pár óra alatt bejárható. A terület enyhén dombos, így a kirándulás napjára mindenképpen érdemes kényelmes cipőt húzni. Maga a falu ingyen látogatható, de bizonyos helyeken belépőt kell fizetni.

Némelyik üzletben koreai ruhát kölcsönözhetünk, így teljesen átadhatjuk magunkat a hely szellemének. Jelentkezzen be ide: Petercat Hotel Insadongés lépjen ki ide: Pukcshon legjobb látnivalók Fedezzen fel további szállodákat és resortokat a Pukcshon hanokfalu közelében 2.

Azonban ebben a figyelemreméltó európai országban az idő úgy tűnhet, hogy lassabb ütemben halad.

Cshangdokkung A Cshangdokkung palota Changdeokgung Szöul második legrégibb királyi palotája, melyet az első, mindössze 20 évvel korábban épített Kjongbokkung palota Gyeongbokgung elkészülte után fejeztek be. A palotakomplexum egy nyilvános, turisták részére fenntartott területből, egy, a királyi család számára tervezett lakóépületből és egy hatalmas buja kertből áll, mely utóbbi legjobb látnivalók Huvon Titkos Kert nevet viseli. A Cshangdokkung palotát a fölé magasodó Pukhanszan-hegy Bugaksan teszi valóban lélegzetelállító látványossággá.

A Cshangdokkung palota komplexumának legnagyobb része ingyenesen látogatható. Ne hagyjuk ki a palota mesés Legjobb látnivalók kapuját Injeongmunmely fénykorában számos királyi ceremóniának volt tanúja. Szintén említésre méltó a Kumcshongjo híd Geumcheongyolegjobb látnivalók Szöul legrégebb óta fennmaradt hídja.

Ez a 10 legjobb dolog Szlovéniában

A Huvon Titkos Kertbe belépő ellenében lehet bejutni, de ezt megéri kifizetni. A Cshangdokkung palota mögött álló több mint 31 hektáros kertben egy békés, vízililiomokkal teli tavat, egy kétszintes pavilont és egy hatalmas éves fát is megcsodálhatunk.

A Cshangdokkung palota megközelíthető metróval, amelyről az Anguk metróállomáson kell leszállni, de innen pár háztömbnyit még gyalogolni kell, mielőtt elérjük a palota kertjét. A belépő ide nem drága, de ha több palotát is szeretnénk meglátogatni, akkor mindenképpen érdemes kombinált palotajegyet vásárolni. Jelentkezzen be ide: Makers Hotelés lépjen ki ide: Cshangdokkung palota Fedezzen fel további szállodákat és resortokat a Cshangdokkung palota környékén 3.

Mjongdong Mjongdong Myeongdong modern városrészében belekóstolhatunk Szöul valódi pezsgésébe. Ebben a hatalmas kerületben a legjobb látnivalók a főszerep, de ez Szöul egyik legfőbb kereskedelmi és kulturális központja is.

Ha még ehhez hozzávesszük a számtalan street food standot és a szórakozási lehetőségeket, legjobb látnivalók megérthetjük, miért is van Mjongdongnak nagyjából kétmillió látogatója naponta. A Lotte Department Storeilletve a Shinsegae Department Store üzletei a világ bevásárlónegyedeinek elitjébe emelik a Mjongdongotés ez az árakon is tükröződik.

Azok, akik inkább az alkalmi vételeket részesítik előnyben, bejárhatják a környező sikátorok kisebb üzleteit. Mjongdong elérhető metróval, amelyről kézenfekvően a Mjongndong metróállomáson érdemes leszállni, ha fel szeretnénk fedezni a városrészt. A legjobb, ha este látogatunk el Mjongdongbaamikor a világító neonok alatt már az összes street food árus üzemel. Ezek a standok olcsó és nagyszerű ételeket kínálnak, így kiváló alternatívái akár az éttermeknek is. Mjongdong területén számos boltban vásárolhatunk óriási táskákat, melyek elengedhetetlenek, ha bevásárlókörutat tervezünk.

legjobb látnivalók kettős látás szemüveg

A legtöbb boltban este tízig vásárolhatunk, de a kisebb butikok akár éjfélig is nyitva tarthatnak, ha azt a forgalom megkívánja. A környék április és május tájékán a legfelkapottabb, amikor japán és kínai turisták érkeznek a városba, hogy megünnepeljék az úgynevezett aranyhetet.

lehetséges-e szemüveg nélkül helyreállítani a látást?

Ha szeretnénk egy kicsit kiszakadni a boltok forgatagából, megtekinthetjük a gótikus Mjongdongi katolikus katedrálistaz ország egyik legszebb katolikus templomát. Jelentkezzen be ide: Loisir Hotel Seoul Myeongdongés lépjen ki ide: Mjongdong Fedezzen fel további szállodákat és resortokat Mjongdong közelében.

Az ben, a Namszan park szívében épült tévétorony ban nyitotta meg kapuit a közönség előtt, és vált egy csapásra találkozóhellyé, illetve kulturális központtá. Az N Seoul Tower kilátóterasza elképesztő panorámás kilátást nyújt Szöul városára. A toronyban számos további látványosság is megtekinthető. A Plüssmaci Múzeum Teddy Bear Museum plüssjátékokon keresztül mutatja be a város gazdag történelmi hagyatékát, a szerelmesek lakatjainak gyűjteménye pedig a lakatokat hátrahagyók örökkévaló szerelmének állít emléket.

A kilátóterasz közelében még egy Legjobb látnivalók Kitty Múzeumot is találhatunk. Az N Seoul Tower nem rendelkezik saját metrómegállóval, így érdemes buszra szállni legjobb látnivalók el akarunk jutni ide.

legjobb látnivalók a zöld hatás a látásra

A torony megközelítéséhez az úgynevezett Namszan felvonót drótkötélpályát is használhatjuk, amely legjobb látnivalók minket a látványosság lábához. A kilátóterasz reggel tíztől este tizenegyig tart nyitva, illetve szombaton éjfélig. A közeli Namszan park kitűnő lehetőséget nyújt egy kis sétára, és ha nem szeretnénk kifizetni a kilátóterasz belépődíját, itt is csodás látványban gyönyörködhetünk.

Nem árt, ha nem teli hassal érkezünk, az N Seoul Tower ugyanis az alább felsorolt parádés ételkínálatot nyújtja: N. Grill — Egy kifinomult, francia étterem az N Seoul Tower tetején. Hancock — Koreai büfé, vintage dekorációval.

Vendéglő a pisztrángoshoz

The Place — Olaszos, nyugati stílusú étterem. Cheiljemyunso — Hagyományos koreai étterem, mely főleg tésztákra specializálódott.

Kapcsolat Legyél turista Budapesten!

N Burger — Laza, amerikai stílusú burgerező. N Terrace — Egy klubszerű szórakozóhely, ahol koktélozás közben élvezhetjük a szöuli panorámát.

Magyarország - látnivalók

Kjongbokkung Kevés olyan ikonikus látnivaló található Koreában, mint amilyen rövidlátás kezelése gyermekek véleménye Kjongbokkung palota.

A Pukhanszan-hegy és Namszan-hegy közt elhelyezkedő fenséges építmény története egészen ig nyúlik vissza. Bár nem maradt meg olyan jó állapotban, mint a Cshangdokkung-palotaa Kjongbokkung palota kihagyhatatlan szöuli látványosság.

A Kjongbokkung palota komplexumán belül található Kundzsongdzson Geunjeongjeon legjobb látnivalók a Kvanghvamun Gwanghwamun pompás építményei azonnal magukra vonják a figyelmünket, de itt található az úgynevezett Amisan kert, történetek pusztító szemészet a Koreai Nemzeti Palotamúzeum és Koreai Nemzeti Néprajzi Múzeum is.

A legjobb 10 látnivaló - Magyarország - Tripadvisor

Mivel a Kjongbokkung palota hatalmas és a területén rengeteg a látnivaló, érdemes egy fél napot szánni erre a komplexumra. Fontos, hogy a látogatást ne keddre tervezzük, mert a Kjongbokkung palota ilyenkor zárva tart. A palotában naponta háromszor tartanak angol nyelvű idegenvezetést, a Kvanghvamun kapunál pedig kor, illetve kor megtekinthető az őrségváltás. A palota reggel kilenctől este ötig, illetve a szezontól függően fél hétig látogatható.

  1. A világ legjobb látnivalói, korunk csodái - TOP 10 - Utazás nyaralás turizmus blog
  2. Šibenik, a történelmi és modern látnivalók városa Főoldal Blog Šibenik, a történelmi és modern látnivalók városa
  3. Budapesti kirándulóhelyek, legszebb és legjobb látnivalók
  4. A legjobb 10 látnivaló - Vilnius - Tripadvisor
  5. TOP 10 látnivaló Szlovéniában – ezeket a helyeket keresd fel!
  6. Etédi Alexa Telis-tele vannak a turizmussal foglalkozó újságok, magazinok olyan összeállításokkal, válogatásokkal, amelyek megítélése erősen relatív, hiszen minden egyes embernek más az érdeklődési köre, s más jelenti számára a szépet.
  7. Szöul látnivalói – A legjobb programok Dél-Korea fővárosában
  8. Hová menjen, ha gyanítja agyrázkódását

A kombinált palotajeggyel nem csupán Kjongbokkung palotahanem Szöul számos további királyi építménye is megtekinthető, mint amilyen például a korábban említett Cshangdokkung-palota is. Jelentkezzen be ide: Shilla Stay Gwanghwamunés lépjen ki ide: Kjongbokkung palota Fedezzen fel további szállodákat és resortokat a Kjongbokkung palota közelében 6.

legjobb látnivalók

Namdemun piac A Namdemun piac alkalmat nyújt arra, hogy megismerhessük Szöul klasszikus piacainak hangulatát. Hatalmas csaknem, hat és fél hektáros területével az ország legnagyobb piacának számít. A Namdemun piacon nem fogunk olyan luxusüzleteket találni, mint Mjongdongbanezzel szemben legjobb látnivalók csaknem 10 árus kínál megszámlálhatatlan mennyiségű, és elképesztően sokféle portékát, alacsony áron.

Ami csak eladható, az meg is legjobb látnivalók a Namdemun piacon az ékszerektől kezdve a háztartási és elektornikai cikkeken át a túrafelszerelésekig, méghozzá éjjel-nappal.

A labirintusszerű Namdemun piac elsőre egy kissé kaotikus lehet. A terület tele van alkalmi vételek után kutató vásárlókkal, így sűrű tömegre érdemes felkészülni. Szerencsére a piac könnyen megközelíthető metróval. A Höhjon metróállomáson Hoehyeon leszállva egyből a forgatag közepén találhatjuk magunkat. Napközben akkor látogassunk ide, ha csak vásárolni szeretnénk, azonban, ha a piac valódi hangulatát akarjuk megtapasztalni, akkor érdemesebb inkább estére tervezni.

Nem baj, ha éhesen érkezünk, mivel a Höhjon metróállomás legjobb látnivalók számtalan street food standot találunk, melyek alkalmat adnak arra, hogy megkóstoljuk a hagyományos koreai tésztás ételeket. A Namdemun piac a nap 24 órájában nyitva szemészi segítség állatorvosi klinikákon, de vasárnap az árusok szabadnaposak.

Jelentkezzen be ide: Four Points by Sheraton Seoul Namsanés lépjen ki ide: Namdemun piac Legjobb látnivalók fel további szállodákat és resortokat a Namdemun piac közelében 7. Koreai Nemzeti Múzeum Ha szeretnénk Szöul kultúrájával kortárs környezetben megismerkedni, akkor érdemes meglátogatni a Koreai Nemzeti Múzeumot.

legjobb látnivalók oldos huxley hogyan javíthatja a látást

A ben, a Jongszan Családi Park Yongsan területén nyílt múzeum Korea hosszú, színes történelmét eleveníti meg mintegy 1 műtárgy bemutatásával három emeleten. Az állandó kollekció mellett a Koreai Nemzeti Múzeum ideiglenes, tematikus kiállításokat is tart, melyeken a legjobb látnivalók különböző tájairól származó műtárgyakat tekinthetünk meg.

A komplexum területén található gyermekmúzeum tökéletes kikapcsolódást nyújt a kicsiknek is. A Koreai Nemzeti Múzeum állandó kiállítása díjtalanul látogatható, de ingyenesen letölthető szemészeti tesztek ideiglenes kiállításokra belépőjegyet kell váltanunk.

A gyermekmúzeum szintén ingyenes, de hely korlátai miatt jegyet szükséges igényelni a belépés előtt. Ha megvan a jegy, egy óránk és húsz percünk van a gyerekekkel a műtárgyak megtekintésére. Még ezekkel a korlátozásokkal együtt is számíthatunk rá, hogy a napunk javarészét itt töltjük majd.

szemüveg nők számára homályos látáskezelés

A Koreai Nemzeti Múzeum négyzetméteres alapterületével a világ hatodik legnagyobb múzeuma. Ha több időt szeretnénk itt eltölteni, érdemes szerdán vagy szombaton meglátogatni a Koreai Nemzeti Múzeumotmert ebben az időben este kilencig is nyitva tart. A múzeum viszonylag könnyen megközelíthető, a komplexumnak otthont adó Jongszan családi park, rövid sétára található az Icshon metróállomástól. Inszadong Inszadong régóta Szöul művészeti negyedének számít, és mindenkinek ajánlott, aki érdeklődik a helyi kulturális élet iránt.

Inszadong több mint galériájában leginkább hagyományos koreai festményekkel, szobrokkal és kerámiákkal találkozhatunk. A legjobb ha Inszadongot hétvégén látogatjuk meg, amikor az autóforgalmat leállítják a környéken, és csak gyalogosan lehet közlekedni. Ilyenkor gyakran láthatunk itt utcai művészeket, akik legjobb látnivalók még színesebbé varázsolják a városrész hangulatát.

Különleges kedvezmények olvasóink számára! Németország ízei Éhes típus vagy?

Akárcsak Mjongdong vagy a Namdemun piac Inszadong is híres utcai ételeiről. Keressük az úgynevezett hottokot hotteokami egy fahéjas, barna cukorral töltött palacsintaszerű finomság.

Magyarország legnépszerűbb látnivalói

Nem lesz túl nehéz dolgunk, mert az emberek általában sorokban állnak ezért legjobb látnivalók édességért. Inszadongban számos helyen megtalálható hagyományos teaházak szintén egyedi élményekkel várják a látogatókat.

Jelentkezzen be ide: Hotel 28 Myeongdongés lépjen ki ide: Inszadong Fedezzen fel további szállodákat és resortokat Inszadong területén.