Fizetett szemész, Szemorvos állások Németországban


fizetett szemész képek a myopia hyperopiaról

Nem szedte le rendesen a szemfestéket, szörnyű árat fizetett érte Origo Egy frissen dokumentált klinikai eset minden bizonnyal változtat a lezser hozzáálláson.

Az Egyesült Államokból származó 50 éves Theresa Lynch esetét az Ophthalmology című orvosi szakfolyóiratban publikálták.

fizetett szemész szemész diagnózis

Az asszony furcsa szempanaszokkal fordult orvoshoz ausztráliai tartózkodása alatt: azt állította, mindkét szemében kellemetlen érzést tapasztal, olyat, mintha valaki homokot szórt volna a látószerveibe. Tüzetesebb vizsgálat során az orvosok több tucat fekete pöttyöt találtak a nő szemhéjai alatt. Csakhamar fény derült a probléma forrására is: Lynch évtizedekig hanyag módon mosta le a szemfestéket, ami így összegyűlt a szeme környékén és krónikus gyulladást idézett elő.

világnézet szerkezete világnézet világnézet perifériás látótér

Forrás: D. Robaei, Ophthalmology, Bevallotta, hogy több mint 25 éve visz vastag festékréteget a szempilláira és idáig nem fizetett szemész megfelelő figyelmet a smink eltávolítására" — nyilatkozta Dana Robaei szemész a Science Alert tudományos ismeretterjesztő oldalnak.

fizetett szemész látásélesség mi ez

A szemfestékszemcsék nem csupán a szemhéjakon gyűltek össze, de felsértették a szaruhártyákat is, ez okozta az fizetett szemész. A szemcsék eltávolítását az orvosok 90 perces műtét keretében végezték el.

fizetett szemész

Bár az operáció sikerült, a nő látószervei a szemhéjak és a szaruhártyák maradandó károsodásokat szenvedtek.